Haberler

Türk Kızılayı'ndan Kosova'ya İnsani Yardım

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu'nun Her 3 Ayda Bir Kosova'daki İhtiyaç Sahibi İnsanlara Yardım Yapılması Kararının Ardından, İkinci Kosova Ekibi de Bölgeye Hareket Etti. Türk Kızılayı Ekibi, 5 Bin Gıda Kolisini Kosova, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu'nun her 3 ayda bir Kosova'daki ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapılması kararının ardından, ikinci Kosova ekibi de bölgeye hareket etti. Türk Kızılayı ekibi, 5 bin gıda kolisini Kosova, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kosova'ya yönelik yardımlar devam ediyor. 2008 yılı içerisinde bölgeye gönderilen ilk ekip, Prizen'de görev yapan Kosova Türk Tabur Görev Kuvveti'ne bağlı sivil-asker işbirliği bölümü ile koordineli olarak yapılan ihtiyaç tespitinin ardından bölge insanına yardım malzemesi dağıtmıştı. Kızılay ekibi, yardım dağıtımının yanı sıra Kosova Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Eşgüdüm Ofisi Türk Tabur Görev Kuvveti, Çok Uluslu Görev Gücü, Prizren Müftülüğü, Kosova Demokratik Türk Partisi, Mamuşa Belediyesi, Mamuşa Türk Bölüğü, TİKA, IGRC, ICRC ve Kosova Kızılhaçı gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla görüşmeler yaparak, işbirliği fırsatları ve Kosova'nın ihtiyaçları hakkında veri toplamıştı. 3 uzman afet personelinden oluşan ikinci ekip, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nden bölgeye doğru yola çıktı. Türk Kızılayı ekibi ilk olarak beraberlerinde götürdükleri 5 bin gıda kolisinin bin adedini Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı Koordinasyon Merkez Komutanlığı ile gerçekleştirilecek sivil-asker işbirliği ile Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Burada çeşitli görüşmeler yapacak olan Türk Kızılayı ekibinin bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak olan sera projesi için de çalışma yapacağı belirtildi.

(DUY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title