Haberler

Türk Doktorlar, Afganistan Halkına Şifa Dağıtıyor

Sağlık Haftası nedeniyle Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından Afganistan'a gönderilen gönüllü Türk doktorları, ülkenin kuzeyindeki Cevizcan vilayetinde sağlık taramasına başladı.

Sağlık Haftası nedeniyle Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından Afganistan'a gönderilen gönüllü Türk doktorları, ülkenin kuzeyindeki Cevizcan vilayetinde sağlık taramasına başladı.

Sağlık taraması için Şibirgan Afgan-Türk Çocuk Hastanesi'nde düzenlenen törende konuşan Cevizcan Vali Vekili Muhammed Akbar, Afgan-Türk dostluğunun uzun zamandır sürdüğünü, bundan sonra da pekişerek devam edeceğini belirtti. Akbar, Türkiye'nin sağlık alanının yanısıra birçok alanda Afgan halkına yardımda bulunduğunu, bu yardımların unutulmaz olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden de Afgan halkının, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda yardım ettiğini, bugün yardım etme sırasının Türkiye'nin olduğunu ifade etti. Özden, "Biz her sene olduğu gibi bu sene de 10 doktorla 8 branşta sağlık taraması yapmak üzere Cevizca'na geldik, bu programımız artarak devem edecektir. Burada yapacağımız tedaviler ücretsizdir" diye konuştu.

Programın sonunda söz alan Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) Başkanı Mustafa Erdeviren ise "Afgan halkı istediği müddetçe Türkiye olarak sizin yanınızdayız" dedi.

Konuşmaların ardından 8 bölümde sağlık taramasına başlayan gönüllü doktorlar, 29 Ekim'e kadar Cevizcan'da tedaviye devam edecek. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Afganistan Şibirgan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title