Haberler

Türk Asıllı Makedon Bakan Kırklareli´nde

Hadi Nezir, Terörü Lanetlediklerini Belirterek, "Biz Her Zaman Terörü Kınıyoruz" Dedi.

KIRKLARELİ'ne gelen Makedonya Başbakan yardımcısı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Türk asıllı Makedonya vatandaşı Hadi Nezir, terörü lanetlediklerini belirterek, "Biz her zaman terörü kınıyoruz. Bizler Balkanlarda yaşıyoruz. Gözümüz kulağımız Ankara ve İstanbul'dadır. Sizler gibi terör yüzünden bizlerde Balkanlarda çok gözyaşı döktük. Biz her zaman terörü lanetliyoruz. İnşallah bundan sonra terör biter."dedi.

Kırklareli-Makedonya Ticari ve Kültürel İlişkiler konulu toplantıya katılmak üzere Kırklareli'ne gelen Makedonya Başbakan yardımcısı Hadi Nezir, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı makamında ziyaret etti. Burada 2 milyon nüfuslu Makedonya'da yaşayan 100 bin Türk'ün selamını getirdiğini belirten Nezir, "Yıllardır büyük Türk ulusu ve hükümeti bizlere her zaman destek verdi ve yanımızda oldu. Makedonya'da Ulu Önder Atatürk'ün adının yaşatıldığı Gostivar Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda çocuklarımız ana dilleri olan Türkçe'yi ve derslerini görüyorlar. 2011 yılı Nisan ayında Makedonya'da seçimlerimiz var. Bizde seçimler 15 gün sürer. İnşallah bu seçimlerde de Türkler olarak kabinede yer alarak vatandaşlarımızın haklarını koruyacağız."dedi.

Ardından bakan Nezir, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Mustafa Aykaç'ı makamlarında ziyaret etti. Vali Muammer Muşmal ise Polis Evi'nde Bakan Nezir ve bereberindeki heyete akşam yemeği verdi. Bakan Nezir, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün saat 19.30'da düzenlenecek olan Kırklareli-Makedonya Ticari ve Kültürel İlişkiler toplantısına katılacak.Ardından geceyi Kırklareli'nde geçirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title