Haberler

Timoşenko'nun Cezaevi Koşulları

Ukrayna Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü: Koşullar uluslararası normlara uygun.

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun kaldığı cezaevinin koşullarının uluslararası normlara uygun olduğu bildirildi.

Kaçanovskaya Cezaevi'nde Yulia Timoşenko'nun hapis koşullarının gözden geçirildiği bir toplantı düzenlendi.

Ukrayna Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Timoşenko'nun kaldığı cezaevinin koşullarının uluslararası standartlara uygun olduğu ifade edildi.

Timoşenko'nun hapishanenin sosyal rehabilitasyon bölümüne nakledilmesi talebinin reddedildiği belirtilen açıklamada, eski başbakanın Mayıs 2012'den beri hapishane revirinde kaldığı, cezasının sadece üç ayını koğuşta geçirdiği hatırlatıldı.

Timoşenko'nun kaldığı revirin koşullarının uluslararası kurallara uyduğunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da teyit edildiği bildirildi.

Yulia Timoşenko'nun kızı Yevgenia Timoşenko, annesinin kaldığı cezaevinin koşullarının ağır olduğunu öne sürmüş, Timoşenko da bir süre önce koşullarının iyileştirilmesi için hastane yönetimine başvuruda bulunmuştu.

Rusya ile imzalanan doğalgaz anlaşmasında ülkeyi zarara uğrattığı suçlaması ile hakkında dava açılan Yulia Timoşenko, 2011 yılında 7 yıl hapis cezasının yanı sıra tazminat ödemeye mahkum edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yulia Timoşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title