Haberler

Thk Yurtdışına Öğrenci Gönderiyor

Türk Hava Kurumu (Thk) Genel Başkanlığı Tarafından Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderileceği Bildirildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı tarafından Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı kapsamında yurtdışına öğrenci gönderileceği bildirildi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı'na katılmak isteyenler arasında İngilizce sınavı ve Türkçe mülakat ile seçilecek öğrenciler, 22 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Amerika, Kanada, İngiltere, Yeni Zelanda, Hong Kong, Hollanda, Belçika ve İsrail'e gönderilecek. Öğrencilerde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, yaşı 17'den küçük, 20'den büyük olmamak, 31 Temmuz 1991 ile 01 Ağustos 1988 tarihleri arasında doğmuş olmak, sağlıklı

olmak, erkeklerde 175 santimetre, kız öğrencilerde ise 160 santimetreden daha uzun boylu olmak, söz konusu mübadele programına ilk defa katılıyor olmak, halen öğrenimine devam ediyor olmak, gezi tarihleri sırasında sınavları bitmiş ve bütünlemeye kalmamış olmak gibi özellikler aranmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Programı kazanan öğrencilere, her yıl temmuz ayı başında gerçekleştirilen İnönü Hazırlık Kampı'nda tüm sportif havacılık branşlarına ilişkin teorik eğitim verileceği belirtilen açıklamada; model uçak kursu, planör uçuşu, toplu uçuş yaptırılacağı ve bu şekilde temel havacılık altyapısı olmayan veya eksik olan öğrencilerin bu konudaki eksikliklerinin giderileceği bildirildi.

(MY-TB-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title