Haberler

Thd Başkanı Çakar

THD Başkanı Çakar: - "Kayıp kaçak bedellerini güvence altına alan yasa tasarısıyla birlikte elektrik dağıtım şirketlerine yeni haklar tanındı" Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, elektrikteki kayıp kaçak bedelinin güvence altına alınmasını sağlayan yasa tasarısının, elektrik dağıtım şirketlerine tüketici aleyhinde yeni haklar sağladığını savundu.

THD Başkanı Çakar: - "Kayıp kaçak bedellerini güvence altına alan yasa tasarısıyla birlikte elektrik dağıtım şirketlerine yeni haklar tanındı" Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, elektrikteki kayıp kaçak bedelinin güvence altına alınmasını sağlayan yasa tasarısının, elektrik dağıtım şirketlerine tüketici aleyhinde yeni haklar sağladığını savundu.Çakar, düzenlediği basın toplantısında, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda kabul edilen tasarıyla sayaç okuma, kesme, bağlama bedelleri ve bazı unsurların maliyetlere eklenmesi konusunda elektrik dağıtım şirketlerine yeni haklar tanındığını söyledi.Tasarının yasalaşması halinde tüketicilere iade edilen kayıp kaçak bedellerinin tüketicilere yeniden yansıtılacağını öne süren Çakar, kayıp kaçak bedelleri ile diğer ücretler hakkında tüketici mahkemeleri ve tüketici hakem heyetlerinin yetkilerinin de sınırlandırıldığını savundu.Çakar, şöyle konuştu: "Özellikle, perakende satış tarifeleri adı altında alınacak ve maliyetlere eklenecek unsurlarda şirketlere önemli ayrıcalıklar ve esneklikler getiriliyor. Firmalar bir çok şeyi maliyet unsuru adı altında perakende satış tarifelerine ekleyebilecek. Komisyonda kabul edilen tasarıdaki maliyet anlayışı tüketici haklarına, adalet ve hukuk anlayışına baştan sona aykırı bir maliyet anlayışıdır." .

Kaynak: AA / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Turhan Çakar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title