Haberler

TESK Başkanı Palandöken : "6 Bin Kadın Girişimciye Eğitim Verdik"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında şimdiye kadar 6 bin kadına eğitim verdiklerini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında şimdiye kadar 6 bin kadına eğitim verdiklerini söyledi. Palandöken, bu eğitimden geçip işyeri açanlardan sicil ilan bedeli ile odalara ödemeleri zorunlu olan yasal hizmetlerin karşılığının, artık TESK tarafından ödeneceğini açıkladı.

TESK tarafından "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen, "Kadın Girişimcilik Ağı" çalıştayı Ankara'da yapıldı. TESK ile Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından yürütülen proje AB tarafından destekleniyor. 25 ilden 250 kadın girişimcinin katıldığı çalıştay 2 gün sürecek.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Ocak ayında başlatılan projenin önemini anlattı. Bu proje kapsamında 25 ilde eğitim düzenlediklerini söyleyen Palandöken, bu eğitimlere 7 binden fazla kadın girişimcinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Halen 6 binden fazla kadının bu proje kapsamında eğitim aldığını bildiren Palandöken, Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin, TESK için büyük önem taşıdığını söyledi. Son toplantılarında kadın girişimcilere dönük yeni kararlar aldıklarını da bildiren Palandöken, şöyle dedi :

"Proje kapsamındaki 25 ilde Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimlerine katılarak sertifikalarını alıp, iş yeri açan kadınlardan, sicil ilan bedeli ile Meslek Odaları ve Birlik kayıt ücreti TESK tarafından karşılanacak. Bulundukları ildeki ESOB'lara ödemeleri gereken yasal hizmet karşılığı da tarafımızdan ödenecek. Ayrıca, çeşitli mikro kredi imkanları araştırılmakta ve projeye sponsor olabilecek çeşitli kurumlar ve valilikler ile görüşmelerimiz devam etmektedir."

Çalıştaya, TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar ile Proje Diröktürü Julia Djarova da katıldı.

-PROJE 25 İLDE UYGULANIYOR-

İki gün sürecek olan programda 25 ilde bulunan Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkez Yöneticileri, proje asistanları ile girişimci kadınlar, oluşturulacak ağ için fikir alış verişinde bulunup, çalışmalarını sürdürecek. Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, girişimci adayı kadınlara iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri, koçluk ve danışmanlık hizmetleri sunarken, kendi iş yerinin sahibi olan kadınlara da işlerini nasıl büyütecekleri konusunda hizmet veriyor. (ANKA)

(ZB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title