Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

"Güngören Platformu" üyeleri, terör saldırılarını protesto etti.

"Güngören Platformu" üyeleri, terör saldırılarını protesto etti.

Haznedar Mahallesi'nde toplanan platform üyeleri, "Ümmetiz, biriz, kardeşiz" ve "Ya hep beraber var olacağız ya da teker teker yok olacağız" yazılı pankartlar açtı.

"Sessiz kalmıyoruz" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, terör örgütü aleyhine slogan atarak Aliya İzzetbegoviç Parkı'na kadar yürüdü. Bir grup da bisikletleriyle korteje katılarak protestoya destek verdi.

Platform sözcüsü Abdullah Cengiz, yaptığı açıklamada, ümmetin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek, ülke insanının birbirine düşürülmek istendiği söyledi.

Şehitleri anmak ve kardeşlik bilinci için toplandıklarını aktaran Cengiz, "Türk ile Kürt arasına hiçbir güç dikenli tel çekemeyecek. Fırat'ın suyu yine Erzurum'dan Dersim'i, Adıyaman'ı sulayacak. Dünya var oldukça biz yine kardeş olacağız. Bölen, ötekileştiren, ayrıştıran hiçbir düşünce ve eylemin karşısında sessiz olmayacağız" diye konuştu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından, eylem sona erdi.

Bu arada, platform adına bir grup, geçen ay Siirt'te şehit olan jandarma er Ömer Erüstün'ün Güngören'deki babaevini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Cengiz Güngören Politika Güncel Haberler

title