Haberler

Terör Örgütünden Kaçan 3 Terörist Şırnak'ta Teslim Oldu

Terör Örgütünden Kaçan 3 Teröristin, Şırnak'ta Güvenlik Kuvvetlerine Teslim Olduğu Bildirildi.

Terör örgütünden kaçan 3 teröristin, Şırnak'ta güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'den kaçarak KDP'ye teslim olan 3 terör örgütü mensubunun, dün akşam 18.30 sıralarında Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim edildikleri, teröristler hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Van'ın Başkale ilçesi Oğulveren Köyü bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından dün kaçırılan 4 kişinin kurtarılması ve teröristlerin yakalanması amacıyla da bölgede operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Şırnak'ın Uludere ilçesi Belat Ormanları bölgesinde, dün akşam 20.30 sıralarında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktığı belirtilerek, ''Çatışma esnasında herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiş olup, bölgeden kaçan terör örgütü mensuplarının yakalanması maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir'' denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl'ün Adaklı bölgesinde 8 Ekim Pazar günü saat 12.30'da terör örgütü mensupları tarafından araziye döşenen uzaktan komutalı patlayıcı maddenin bulunarak, etkisiz hale getirildiğini de bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title