Haberler

Tek İsteği Engelli Kızını Sokağa Çıkarabilmek

ANTALYA'da 55 yaşındaki Fazlı Yuka'nın, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı 27 yaşındaki Merve Yuka için apartmana engelli rampası yaptırmasına, bina sakinleri onay vermedi.

ANTALYA'da 55 yaşındaki Fazlı Yuka'nın, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı 27 yaşındaki Merve Yuka için apartmana engelli rampası yaptırmasına, bina sakinleri onay vermedi. Gözü yaşlı baba, kızı için çözüm arıyor.

Yenigün Mahallesi 1040 Sokak'ta bulunan M. Toru Apartmanı birinci katta oturan Fazlı Yuka, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı Merve için kendi çabasıyla binaya engelli rampası yapmak istedi. Apartman sakinlerinden izin çıkmaması üzerine Yuka, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan destek istedi. Talebe olumlu yanıt veren belediye yetkilileri, bunun için apartmandaki kat maliklerinin karar alması gerektiğini söyledi. Kat malikleri toplantısında rampa yapılması 5'e karşı 8 oyla reddedildi.

Kızının özgürlüğü için yılmadan mücadelesine devam edeceğini söyleyen Fazıl Yuka, "Kızımın eve kapanıp kalmasını istemiyorum. Bu yüzden binaya bir rampa yaptırmak istedik. Buna kendi imkanlarımla yapacaktım, ancak karşı çıktılar. Görüştüğüm Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bütün masrafları karşılayacaklarını belirterek, apartman sakinleri olarak 'karar' almamızı istedi. Komşularımızdan 8'i apartmanın görüntüsü bozulacağı gerekçesiyle olumsuz görüş bildirince rampa yapılmadı" diye konuştu.

Eşi Melek Yuka'nın kızları Merve'yi taşırken fıtık olduğunu dile getiren Fazıl Yuka, "Yaptırdığım afişi balkonuma astım. Herkesin görmesini istiyorum bu rezilliği" dedi. Kızı için özel yaptırdığı dairesini satıp gitmek istediğini de söyleyen Yuka, "Çaresizliğimizi görenler evimizi çok düşük rakamlarda almak istiyor. Bu yüzden satmaktan vazgeçtim" dedi.

Fazıl Yuka, bedensel engelli oğlu 11 yaşındaki Ömer Faruk Yuka'yı da 11 yıl önce kaybettiklerini belirterek, "Organları 8 kişide hayat buldu. Ben organları bağışlayıp başkalarının yaşamasına katkıda bulunurken, insanlar bana engel çıkartıyor" dedi.

Kızının gözü önünde eriyip gittiğini belirten Melek Yuka da tek isteklerinin bir rampa olduğunu söyledi. Melek Yuka, "Artık kızımın eve kapanmasını istemiyorum. Ne olur bize yardım etsinler" dedi.

Artık eve kapanmak istemediğini söyleyen Merve Yuka ise yetkililerden yardım istedi. Yuka, "Sokağa çıkmak istiyorum. Ne olur yardım edin" diye gözyaşı döktü.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yuka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title