Haberler

Suriye'deki Olaylar

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) toplantısına bugün de devam edileceği bildirildi."Esed sonrası geçiş dönemine ilişkin siyasi vizyonun belirlenmesi ve Suriye'deki krizin çözüm yollarıyla"...

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) toplantısına bugün de devam edileceği bildirildi.

SMDK Üyesi Heysem el-Malih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda,

"Esed sonrası geçiş dönemine ilişkin siyasi vizyonun belirlenmesi ve Suriye'deki krizin çözüm yollarıyla ilgili siyasi bir inisiyatif geliştirilmesi" gibi konuların ele alındığını söyledi.

Malih, SMDK Başkanı Muaz el-Hatib'in toplantıda, Almanya'nın Münih kentine şubat ayı başında gerçekleştirdiği ziyareti ve Kahire'deki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerinin detaylarına ilişkin SMDK üyelerine bilgi verdiğini belirtti.

Malih, toplantıda ayrıca Hatib'in Moskova ve Washington'u ziyaret etmesinin iyi olup olmayacağının görüşüldüğünü, bu konuda henüz kesin karar alınamadığını ifade etti.

Rus RIA Novosti haber ajansında yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Hatib'in ziyaret tarihinin yakında belirleneceğini ifade etti.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki kaynakların basın açıklamalarında, SMDK Başkanı Hatib'in ABD ziyareti için resmi bir davet aldığı bildiriliyor.

Muhabir: Hacer ed-Desuki / Hacer Başer / Ali Semerci

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Muaz el Hatib Kahire Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title