Haberler

Son dakika haberleri... Özbekistan'da "İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi" kurulacak

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Özbekistan'da "İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel-Araştırma Merkezi" kurulacak.

Özbekistan'da "İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel-Araştırma Merkezi" kurulacak.

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel-Araştırma Merkezinin kurulmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Buna göre, söz konusu merkez, İmam Ebu Mansur Maturidi ve Maturidiliğin önde gelen ulema ve bilim adamlarının hayatı ve yazdığı eserlerle ilgili araştırmalar yapacak ve bunların ülkede ve dünyada tanıtılmasına hizmet edecek.

Yeni kurulacak merkez tarafından İmam Maturidi'nin dünyanın çeşitli kütüphanelerinde muhafaza edilen eserlerinin nüshaları toplanacak ve bu eserlerin kataloğu oluşturulacak.

Merkezin faaliyetine Maturidilik üzerine bilimsel çalışmalar yapan dünyaca ünlü bilim adamları ve araştırmacılar davet edilecek.

Ülkede, 2020-2024'te İmam Maturidi ve Maturidiliğin araştırılmasının desteklenmesine yönelik yol haritası belirlenecek.

İslami bilimler üzerine çeşitli konferans ve sempozyumlar düzenleyecek merkez, İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO) üyesi ülkeler ve diğer ülkelerin bilimsel araştırma merkezleri ve üniversiteleriyle yakın iş birliğinde çalışacak.

Özbekistan'ın Semerkant şehri yakınındaki Maturid köyünde doğan İmam Maturidi'nin türbesi, yine Semerkant'taki Çokardize mezarlığında bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Matüridi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title