Haberler

Son Dakika! Erdoğan'dan Lozan mesajında Yunanistan vurgusu: Türk azınlığın hakları yok sayılıyor

Güncelleme:

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Anlaşması'nın 99. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, "Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere antlaşmada kayıtlı şartlar yok sayılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, Fransız Cumhuriyeti, İtalya Krallığı, Japon İmparatorluğu, Yunanistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı temsilcileri tarafından imzalanan anlaşmanın yıl dönümü nedeniyle siyasi parti liderleri ve devlet yetkililerinin açıklamaları devam ediyor.

ERDOĞAN: TÜRK AZINLIĞIN HAKLARI YOK SAYILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Lozan Anlaşması'nın yıl dönümü nedeniyle bir video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "Son dönemde Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere Lozan Barış Antlaşması'nda kayıtlı şartlar bilinçli şekilde aşındırılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'NİN ETKİN KONUMU PEKİŞİYOR"

Erdoğan ayrıca, "Türkiye, 2023'e Lozan Antlaşması ve Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken bölgesel ve küresel meselelerdeki etkin konumunu pekiştirmektedir" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

Bulent Alaylı:

İSKEÇE ilinde yapılan Hıdrellez şenliklerinde, Türkçe müzik ve pankart yasağı uygulanması tepki çekti. İskeçe Türk Birliği Başkanı Mandacı, ?Yasağın sadece Türkler?e uygulanması maksatlı? dedi.

123
24
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Bulent Alaylı.Beyefendi yorumunuzu beğenenden çok beğenmeyen var memlekette o kadar çok hain varki hem ülkenin ekmeğini yiyorlar hemde kudurmuş kuduzlar gibi vatana ve vatanseverlere saldırıyorlar beklesinler onlarada sıra gelecek.

85
34
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben devamli bati trakyaya giden insanim oralarda yasayan Türkler genelde ciftcidir camileri vardir ezan okunur resmi dil yunancadir ama Türkce konusurlar malesef Türkiye yunan vatandasi Türklere yunanistanda Türk nufus azalmasin diye vatandaslik vermiyor zaten yunanistanda Türkleri azinlik olarak degil müslüman yunan vatandasi olarak kabul ediyor.

yanıt10
yanıt13
Sadık:

Yunan adalarında tatil yapanlar utansın, Yunanlılara kardeşlerim diyen zihniyet var bu ülkede.

78
36
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yunan 10 yildir adalara askeri yiginak yapiyor yerlesiyor garnizon belediye kilise binasi insa ederken kendini milliyetci zannedelerlerden niye bir tik cikmadi acaba?

yanıt17
yanıt5
Hsn:

Türkiyedeki Rumlara tüm hakları verildi mallarından tut din adamlarını kendileri seçmelerine kadar,tüm ibadethaneleri hastaneleri yenilendi,ama yunanistan hep tam tersini yaptı,saçmasapan yorum yapmadan önce bilgi sahibi olun

48
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title