Haberler

Somtaş Sektöründeki Öncülüğünü Sürdürüyor

Güncelleme:

Somtaş, kağıt torba yapma makineleri, tabaka beslemeli yaprak makineleri, bobin sarma makineleri ve fleksografik baskı makineleri üreterek, sektöründeki öncülüğünü sürdürüyor.

Somtaş'ın misyonu, çalışanları ve altyüklenicilerini verimli üretim ve kalite kontrolü bakımından yenilikçi fikirler konusunda teşvik ederek, ambalajlama endüstrisi için ilerlemeci çözümler geliştirmektir. Şirket, müşterilerinin önerilerine kulak vermekte ve ardından sosyal sorumluluk ve çevreyi gözeterek başarılı üretimler gerçekleştirmektedir.

Çağdaş Otomasyon Teknolojilerinden Bag Master ve Slitter Aileleri

Somtaş'ın makine serilerinden ikisi olan Bag Master ve Slitter aileleri, çağdaş otomasyon teknolojisini kullanmakta olup müşterilerin talep ettiği esnekliği sunmaktadır. Bag Master serisi, fleksografik baskı hattı ile donatılmış kağıt torba endüstrisinde lider teknolojiyi temsil etmektedir. Ayrıca, makine film açıklıklara sahip pencereli torbaları üretmek üzere tasarlanmıştır. Tüm temel ayarlar, birkaç dakika içerisinde kumanda panelinden otomatik olarak ayarlanmaktadır. En yüksek performans düzeyi sayesinde, modele bağlı olarak makine 150 ila 200 m/dk. değerinde çalışabilmektedir. Slitter ailesi BOPP-CPP-PVC-PE ve Triplex-Doublex A kalite kağıt ve yapıştırıcı dilimlemeye yönelik çözümler sunmaktadır. Şirket temel olarak kağıt dönüştürücüler için bobin sarma makineleri üretmektedir.

Her iki makine ailesi de makine boyutuna ve uygulamaya bağlı olarak Rockwell Automation'a ait Allen-Bradley ürünlerini kullanmaktadır. Bunlar arasında Allen- Bradley Kinetix 3, 300, 5500 ve 6500 servo tahrikleri; Allen- Bradley PowerFlex 4M, 40, 753 ve 755 değişken hızlı tahrikler; hareket kontrolü için Allen-Bradley CompactLogix L30 ,L33, L36 ve L16 programlanabilir otomasyon kontrolörleri; Allen-Bradley MicroLogix 1400 PLC'ler ve Allen-Bradley PanelView ile operatör ara yüzü için 1000 yer almaktadır.

Somtaş'ın tercihi Rockwell Automation
Somtaş'ın Genel Müdürü Mehmet Ebiller, "Makinelerimiz oldukça iyi performans ve sağlamlık sunmaktadır ve farkımız, iyi fiyatla birleştirilmiş yüksek hız sağlayabilmemizdir. Aldığımız teknik destek ve hizmet desteği nedeniyle Rockwell Automation'ın otomasyon altyapısını seçtik. Rockwell Automation oldukça büyük bir şirket ve bu da bize güven vermekte." diyor ve ekliyor; "Daha kısa ve modern proses ile düşük programlama çabalarından faydalanıyoruz. Ayrıca sorun giderme işlemi bizim için daha kolay ve gelecekteki değişiklikler için daha fazla esnekliğe sahibiz. Diğer yandan müşterilerimiz düşük enerji tüketimi ve iyileştirilmiş personel ve makine güvenliğinden faydalanıyor. Müşterilerimizin vakit ve maliyet tasarrufu yapmasını sağlıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rockwell Automation Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title