Haberler

Siverek'te Bir Okulda Stres Odası Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Mustafa Kemal Lisesi'nde Ders ve Sınav Kaygısıyla Strese Giren Öğrenciler İçin 'Stresle Mücadele Odası' Açıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Mustafa Kemal Lisesi'nde ders ve sınav kaygısıyla strese giren öğrenciler için "Stresle Mücadele Odası" açıldı. Çiçek, tam isabet, duvar, masa, müzik, sprey boya, yer minderi gibi bölümlerden oluşan stres odasına öğrenciler rehber öğretmeniyle birlikte girerek ders ve sınav stresini yenmeye çalışıyor.

Okul yöneticileri, amaçlarının öğrencileri şiddet ortamından uzak tutmak olduğunu belirtiyor. Okulun alt katında kullanılmayan bir odanın dizayn edildiğini belirten yöneticiler, odanın öncelikli olarak ders ve sınavlar yüzünden stres yaşayan öğrencilerin stresten kurtulmaları amacıyla açıldığını bildirdi.

Stresin öğrenciler üzerinde ciddi sorunlar ortaya çıkarttığının bilimsel çalışmalarla ortaya konulduğunu kaydeden yetkililer, stres odasının öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandığını açıkladı.

Gençlerden biri, burada stres attıklarını belirterek, "Kafamız bozuk olduğu zaman, sıkıldığımız zaman gelip burada stres atıyor, eğleniyoruz. Sınıfa girdiğimiz zaman daha heyecanla derslere katılıyoruz bu yüzden derslere motivasyon olmamıza çok iyi geliyor. Dışarıda bunu uygulayamıyoruz. Gelip burada şarkı söylüyoruz" dedi.

Öğrenciler stres odasında stres atarken, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan da onları izledi. Çevredekilerin ısrarına dayanamayan Vali Yavaşcan, boks eldivenlerini takarak kum torbasına yumruk atarak stres attı. Kaymakam Seddar Yavuz da kum torbasını yumrukladı.

(AB-ST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title