Haberler

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Gösterilen Sağduyu Sonucu Herhangi Bir Olay Çıkmadan Anma Programının Gerçekleştirildiğini Söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, gösterilen sağduyu sonucu herhangi bir olay çıkmadan anma programının gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Mete Buhara ve İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Vali Veysel Dalmaz, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların 15. yıldönümü etkinliklerinin büyük bir sağduyu içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. Dalmaz, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği basın toplantısının Sivas'ın gelişmesi için zararlı olduğunu, ancak yaraları sarmak için iyi olduğunu belirtti. Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün belli bir noktada anma programına katıldığını ifade eden Vali Dalmaz, çevre illerden de gelen çok sayıda vatandaşın ölenleri andığını söyledi. Anma etkinliklerinde Sivas halkı ve güvenlik güçlerinin yoğun bir çaba gösterdiğini de ifade eden Dalmaz, "Gösterilen sağduyuyla herhangi bir olay çıkmadan anma programı gerçekleştirilmiştir. Bu da ilimizin güzel yüzünü gösterecek. Anma etkinliklerinde sağduyulu davranın herkese teşekkür ederim" dedi.

Sivas halkının alevisiyle sunnisiyle herhangi bir sorunu olmadığını da söyleyen Vali Veysel Dalmaz, "Bu olayları Sivas halkının çözmesi gerektiğine inanıyorum. Lokantanın kapanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda mesafe alındı. Ancak kira konusunu çözüme kavuşturamadık. Lokanta sahibi ile olan görüşmelerimiz sürüyor. Lokantanın boşaltılıp başka bir yere taşınması için çalışacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Sivas Olaylarının 15. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında çevre illerden de takviye gelen toplam bin 500 polisin görev aldığı belirtildi.

(SE-MSA-RA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title