Haberler

Sevgililer Gününde Yeşilçam'dan Bir Aşk Filmi Seti

Güncelleme:

Assolist Gönül Yazar, gazinocular kralının baskılarına rağmen, çocukluk aşkı Engin Çağlar'ı tercih edecek.

Ama Yeşilçam'ın kötü adamları İhsan Gedik, Yavuz Karakaş, Dündar Aydınlı bu aşka kolay kolay evet demeyecekler, sonunda tabi ki "Sevgi" kazanacak…

14 Şubat "Sevgililer Günü" bugüne kadar gerçekleştirilmemiş bir etkinlikle kutlanacak. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin organize ettiği, "Yeşilçam'da Bir Aşk Filmi Nasıl Çekilirdi" temalı organizasyonun kahramanları kamera önü ve arkasıyla tamamen gerçeği yansıtacak. Türk Sinemasının 100.yılına da selam niteliğinde olacak etkinlikte Gönül Yazar, Engin Çağlar, İhsan Gedik, Yavuz Karakaş, Dündar Aydınlı, Çetin Başaran gibi birçok usta oyuncu yıllar sonra tekrar kamera önünde olacaklar. Kamera arkasında ise yine Yeşilçam'da yüzlerce filme imza atan teknik kadro olacak. Bir çok aşk filmine imza atan usta yönetmen Yılmaz Atadeniz, "Selvi Boylum, Al Yazmalım","Arkadaş" gibi ses getiren yapıtlarda emek vermiş olan görüntü yönetmeni Çetin Tunca, 1963 yılında "Susuz Yaz" filminde dahi set amirliği yaparak, bine yakın filmde çalışmış Godzilla lakaplı Selahattin Geçgel, yıllardır keyifle izlenen Türk yapımı filmlerin, nasıl çekildiğini canlandıracaklar ve bu eserlerin neden bu kadar sevildiğini anlatacaklar.

1960'lı yıllara ait üstü açık bir otomobilde yaşanan aşk diyalogları, sevgililerin başında keman çalınacak, romantik bir yemek ortamı ve bu sevdaya engel olmak isteyen kötü adamların aşıkları taciz etmesi gibi sahnelerin, yaklaşık 50 yıl sonra tekrardan canlandırılacağı etkinlik adeta, bizleri yıllarca büyüleyerek, çok yoğun duygusal yolculuklara çıkaran ve günümüzde dahi hala bu duyguların izleyiciye kolayca geçirilemediği filmlerin nasıl gerçekleştiğine ışık tutacak. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği "Yeşilçam'a Saygı" konseptinde bugüne kadar bir çok etkinliğe imza atmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engin Çağlar Gönül Yazar İstanbul Aydınlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title