Haberler

Sendikacı Koç, Ebediyete Uğurlandı

Sendikacı Recep Koç, Bugün Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren DİSK'in kurucularından ve Akdeniz Bölge Temsilcisi 79 yaşındaki Recep Koç, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Uyuşmazlıktaki toplu iş sözleşmesini anlaşmayla sonlandırdıktan sonra Manavgat İlçesi'nden Antalya'daki evine dönen ve kapısının önünde geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam yaşamını yitiren DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Recep Koç için bugün iki ayrı yerde tören yapıldı. CHP Antalya İl Başkanlığı'ndaki törene DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski başkan Rıdvan Budak, CHP İl Başkanı Özer Ülker, partililer ve Koç'un ailesi katıldı. DİSK Genel Başkanı Çelebi, burada yaptığı konuşmada Koç'la geçen anılarını anlattı. Koç'un cenazesi daha sonra DİSK/Genel İş Antalya Şubesi'ne getirildi. Buradaki konuşmaların ardından Muratpaşa Camii'ndeki cenaze namazına çok sayıda siyasetçi katıldı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal Ataman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada kılınan öğle namazının ardından Recep Koç'un cenazesi Uncalı Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

DİSK Yönetim Kurulu, evli ve 6 çocuk babası Recep Koç'un ölümünü "Bir çınar devrildi" diye duyurdu. DİSK'in internet sitesinde yayınlanan ölüm ilanında "DİSK Kurucu Delegesi, DİSK/Maden-İş Antalya Bölge Başkanı, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi, 1980- 12 Eylül karanlığında hapishane arkadaşımız Recep Amcamızı kaybettik!" ifadesine yer verildi.

RECEP KOÇ KİMDİR?

Recep Koç, 1931 yılında Trabzon'un Of İlçesi'nde dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra çocuk yaşlarda işçilik yapmaya başladı. 1948 yılında İstanbul'da Paşabahçe Şişecem Fabrikası'nda bir süre çalıştı. Ardından Ankara'ya göç edip, işçilik yaşamını sürdürdü. 1962'de Antalya'ya göç eden Recep Koç, Ferrokrom fabrikasının kuruluşunda çalıştı. 1960'lı yıllardan itibaren CHP de siyasi yaşamını sürdüren Koç, değişik organlarda görevler aldı. 1963 yılında Türkiye Maden-İş Sendikası Antalya Temsilciliği yaptı. 1967 yılında DİSK'un kuruluş kadrosunda bulundu. Ardından, DİSK'in 4'ncü bölge (Antalya- Burdur- Isparta) Temsilcisi oldu. Recep Koç, 12 Eylül Askeri darbesi sonrasında idamla yargılandı. 3 yıl tutuklu, 8 yıl da tutuksuz yargılandı ve beraat etti. Koç, 12 Eylül sonrası kurulan SHP'den de 26 Mart 1989 yerel seçimlerinde Antalya Belediye Meclisi Üyesi seçildi. 1994 yılına kadar bu görevini sürdüren Koç, 1992 yılında yeniden açılan CHP'nin SHP ile birleşmesi ile CHP saflarında siyasi yaşamına devam etti. Aynı yıllarda, yeniden faaliyetine başlayan DİSK'te Bölge Temsilciliği görevini vefatına kadar sürdürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title