Haberler

Şehide Ankara'da Acı Tören

Güncelleme:

Varto İlçesi'nde şehit olan Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Muş'un Varto İlçesi'nde evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın, Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğu'na uğurlandı Muş'un Varto İlçesi'nde evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın, Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğu'na uğurlandı.

Kocatepe Camii'ndeki törene Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, askeri erkan ile şehidin yakınları, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Şehit Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın için Kocatepe Camii'nde düzenlene törene, hükümet kanadından yalnızca Bakan Kılıç'ın katılması dikkat çekti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, törene gelişinde aileye taziyelerini sunmasının ardından, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve askeri erkan ile tokalaşmadan yerini aldı.

Şehit Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından, şehit için helallik istendi, Fatiha okundu.

Şehit ailesi cenaze töreni boyunca gözyaşlarına hakim olamadı, anne Bergüzar Aydın feryatlar içinde oğlunu son yolculuğuna uğurladı.

-OĞLUNUN TABUTUNUN PEŞİNDEN KOŞTU-

Cenaze namazının ardından Aydın'ın naaşı, top arabasına kondu. Bu sırada anne Bergüzar Aydın ile erkek kardeşi Erdem Aydın, Türk Bayrağına sarılı tabutun yanına gelerek, gözyaşları içinde Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın'ın fotoğrafını öptüler. Ardından eşi Feyda Aydın ile birlikte ailesi, Aydın'ın naaşını görev arkadaşlarıyla birlikte top arabasına koydular.

Şehit Jandarma Başçavuş Aydın'ın naaşının, tören geçişiyle defnedilmek üzere götürülmesi sırasında ise anne Bergüzar Aydın, oğlunun tabutunun ardından feryatlar içinde koştu. Fenalaşan Bergüzar Aydın, görevliler ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Eşi Feyda Aydın da, "Bitsin artık bu törenler, bitsin artık bu prosedür. Acım katlanıyor" diyerek, göz yaşları içinde acısını dile getirdi. Bu sırada çevre evlerdeki vatandaşlar da teröre lanet okudu. Bir vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Şehit Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın'ın naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Erdem Aydın Kocatepe Varto Politika Güncel Haberler

title