Haberler

Sebzede Zehir" Haberine Suç Duyurusu

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetimi, bir televizyon kanalında yer alan "Sebzede zehir" başlıklı haber için suç duyurusunda bulundu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetimi, bir televizyon kanalında yer alan "Sebzede zehir" başlıklı haber için suç duyurusunda bulundu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde ulusal bir televizyon kanalının ana haber bülteninde yapılan "Sebzede zehir" haberiyle ilgili, Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Günay, savcılık tarafından ilgili televizyon kanalı hakkında, "İftira, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın belli bir kesimini aşağılama, halk arasına korku ve panik yaratma, nefret suçu ve resen araştırılacak suçlar" kapsamında değerlendirilmesini istediklerini ifade etti.

KUTSO olarak ayrıca, mevcut haberin erişime engellenerek, kanal hakkında kamu davası da açılmasını istediklerini dile getiren Günay, şunları kaydetti:

"Amacımız, halkın doğru bilgilendirilmesi gereken bir konuda yanlış beyanlarla haber yapılmasının hukuken cezai boyutunu ortaya koymak. Bu konuda davanın takipçisi olacağız. Çiftçilerimiz, tarım sektörü paydaşlarının ve tüketicilerimizin hakkını savunmak adına gereken her türlü desteği vereceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Hüdavendigar Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title