Haberler

Salda Kayak Merkezi'nde Kar Şenliği

Güncelleme:

Salda Kayak Merkezi'nde düzenlenen kar şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde bu yıl hizmete açılan Salda Kayak Merkezi'nde düzenlenen kar şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Burdur Valiliği tarafından 'Salda Kayak Merkezi'nde 'kar şenliği' düzenlendi. Şenliğe, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hami Yıldırım, Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar, belediye başkanları, resmi kurum müdürleri, vatandaşlar ve çevre illerden gelen çok sayıda kayakçı katıldı. Müzik gruplarının mini konseriyle başlayan etkinlik, Vali Tapsız ve protokol üyelerinin şenlik kurdelesini kesmesiyle devam etti.

Salda Kayak Merkezi hakkında bilgiler veren Vali Tapsız, tesiste 860 metre uzunluğunda telesiyej hattı bulunduğunu kaydetti. Vali Tapsız, kayak merkezinde uzunlukları 1000 ile 1500 metre arasında değişen ve her seviyeden kayakçıya hitap eden 5 pistin de bulunduğunu söyledi. Kayak merkezinin orman ve Salda Gölü manzarasıyla diğer kayak merkezlerinden ayrıcalıklı olduğunu vurgulayan Tapsız, bölgenin yaz aylarında yayla turizmi ve yamaç paraşütü gibi sporlar için değerlendirileceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Vali Tapsız ve AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik kar motoruyla kayak merkezini gezdi. Vali Tapsız, katılımcılarla birlikte tesiste de kayak yaptı. Şenlik kapsamında kızak, kayak ve halat çekme yarışları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenler kupayla ödüllendirildi. Türk Hava Kurumu Burdur Şubesi üyeleri ise paraşüt atlayışı yaparak şenliğe Şenlik, kayakçıların meşaleli geçişi ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Tapsız Burdur Salda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title