Haberler

Sakarya'da Yıkım Kararı Alınan Binalardan 29'unun Suyu Mahkeme Kararıyla Yeniden Bağlandı

Adapazarı'nda onarım veya güçlendirilmesi yapılmayan bin 301 konutun yıkılmasına yönelik başlatılan süreçte suları kesilen 29 konutun suyu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine yeniden açıldı.

Adapazarı'nda 17 Ağustos Depreminde hasar gören ve bugüne kadar onarım veya güçlendirilmesi yapılmayan bin 301 konutun yıkılmasına yönelik olarak 5 Aralık'ta başlatılan sürecin ilk aşamasında suları kesilen 29 konutun suyu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine yeniden açıldı. Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar kararın tehlikeli olduğunu söyledi.

Sakarya Valiliği il genelinde 17 Ağustos Depreminde etkilenen ve orta hasarlı olan bin 301 konut için dönemin Bayındırlık Bakanlığının onarım ve güçlendirme süresini uzatmayıp ağır hasara dönüşmesi üzerine yıkım kararı verdi. Valiliğin kararı sonrasında önce 'Bu binalarda oturmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası asılan konutların 5 Aralık tarihinden itibaren elektrik su telefon ve doğalgaz hizmetleri Sakarya Valiliğinin kararı ile durduruldu. Bu kapsamda da ekipler il genelinde tarama yaparak hasarlı bina ve cami gibi ortak kullanım alanlarının sularını kesti.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri Adapazarı merkez ağırlıklı olmak üzere 325 orta hasarlı konutun 293'nün suyunu kesti. Suları kesilen 29 konut sahibi Sakarya İdare Mahkemesine başvurarak Sakarya Valiliğinin kararına itiraz edince, orta hasarlı raporu olan konutların suları açıldı.

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş mahkeme kararına uymak zorunda olduklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Mahkemenin aldığı bir karar var. Bu karara da idare olarak uymak zorundayız. Sadece 29 konut sahibi için verilen bu kararın sonucunu bekleyeceğiz. Ancak bize göre bu durum sürecin uzatılması anlamına geliyor. Aslında bu durumda riskli bir durumdur."

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar ise 12 yıl sonra orta hasarlı binalarla ilgili olarak gündeme gelen bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Gürpınar "Tehlikeli bir durum. Ancak depremin üzerinden geçen 12 yıl boyunca da bu insanlar bu binalarda oturdular. Böyle bir gerçekte var" diye konuştu.

- Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Gürpınar Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title