Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Meclis Salonunda Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşülen 58 maddeden 34'ü kabul edilirken 24 madde ise çeşitli komisyonlara havale edildi.

Toplantıda MHP Grubu adına gündem dışı söz alan Erkal Etçioğlu'nun Uzun Çarşı Yenileme Projesi ile ilgili sorusunu yanıtlayan Toçoğlu, çalışmanın Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onaylanmış bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Uzun Çarşı'da projemiz hazır. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda çalışmamızı hayata geçireceğiz. Şuanda Anıtlar Kurulu'ndan gelecek onayı bekliyoruz. Ancak bu projenin içeriğini etkileyecek bir onay değil. O yüzden kısa süre içerisinde onay gelecektir" diye konuştu.

Toçoğlu, onay gelir gelmez çalışmaları başlatacaklarını belirterek, "Biz mart başı veya 15'i gibi imalat çalışmalarına başlamayı öngörmekteyiz. Çarşıda başlattığımız projenin yalnızca restorasyon ile ilgili bir proje olduğunu ifade etmeliyim. Sonuç aldığımız taktirde çarşının tümünü içine alan bir ihale gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bakırcılar Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı gibi noktaları yani bölgenin tamamını dönüştürmeyi arzuluyoruz. Projeye son halini bölge esnafı ile verdik. İnşallah güzel bir çalışmayı şehrimize kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Erkal Etçioğlu Zeki Toçoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title