Haberler

Sahte güneş gözlüğü uyarısı

Güncelleme:

Güneş gözlüklerinin görüntüsü Güneş gözlüğü takan vatandaşlar Uzman Doktor Remziye Beyazıt'ın açıklaması Sahte güneş gözlüğü uyarısı BATMAN (AA) – Batman Bölge Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Remziye Beyazıt, sahte güneş gözlüklerinin göz hastalıklarında artışa neden olduğunu söyledi.

Güneş gözlüklerinin görüntüsü

Güneş gözlüğü takan vatandaşlar

Uzman Doktor Remziye Beyazıt'ın açıklaması Sahte güneş gözlüğü uyarısı

BATMAN (AA) – Batman Bölge Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Remziye Beyazıt, sahte güneş gözlüklerinin göz hastalıklarında artışa neden olduğunu söyledi.

Beyazıt, güneş gözlüğü kullanmanın göz sağlığı açısında büyük önem taşıdığını söyledi.

Güneş gözlüğünün bir süs veya aksesuar olmadığına dikkat çeken Beyazıt, iyi bir güneş gözlüğünün hem göz çevresi cildini, hem gözün ön tabakasını ayrıca göz korneası, göz lensi ve göz retinasını koruduğunu kaydetti.

Güneşten gelen zararlı ışınların kanser ve yaşa bağlı sarı nokta hastalığı gibi daha birçok hastalığa neden olduğunu ifade eden Beyazıt, yaz mevsiminde güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini vurguladı.

Güneş gözlüğü alırken markalı ve garantili olmasına dikkat edilmesini isteyen Beyazıt, "Güneş gözlüğü alırken gözlüğün garantisinin olmasına özen göstermeliyiz. Güneş gözlüklerinin saplarında yazan CE harfleri Avrupa standartlarına uygunluğunu gösterir. Mutlaka bunun olup olmadığını kontrol etmeliyiz." dedi.

Sahte güneş gözlüklerinin kısa ve uzun vadede yol açabileceği sorunlara ilişkin de bilgi veren Beyazıt, "Standartlara uygun olmayın bir güneş gözlüğü kullandığınızda güneşin bütün zararlı ışınları gözünüze etki edecektir. Kişi korunduğunu zannedecek ancak hiçbir korunma sağlamayacak ve zamanla göz çevresindeki ciltte yaşlanma, kırışma ve kansere kadar giden durumlar olabilir. Görmeye karşı bozukluklar meydana gelebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Hastanesi Batman Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title