Haberler

Şahin; "Bilimsel mesleki eğitimimizin 178'inci yılında kırgınız ama gururluyuz"

Güncelleme:

Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, veteriner hekimliği eğitim öğretiminin başlangıcının 178. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin, "Daha kaliteli mesleki eğitimin ve hakkımız olan mesleki yasal düzenlemelerin ortaya konulduğu günleri en yakın zamanda görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Veteriner hekimlik mesleğinin geçmişinin M.Ö. 2000 li yıllara kadar uzandığını belirten Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, "Ülkemizde bilimsel anlamda eğitim vermeye başlamasının 178. yılına ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşarken, fakültelerimizin isminde hekimlik-tıp ibarelerinin hala yer almaması, yeterli sayıda akademik donanıma sahip olmayan, uygulama alt yapısı hazırlanmadan ülkemiz genelinde ardı ardına açılan veteriner fakülteleri ve tam donanımlı uygulama - araştırma hastanesi olarak inşa edilen binaların dahi elimizden alınmaya çalışılmasından dolayı bu önemli günü buruk şekilde kutluyoruz" dedi.

Başkan Şakin Dünya'nın pandemi sürecinde veteriner hekimlere olan ihtiyacını net şekilde ortaya koyduğunu ifade ederek, "İnsanlara uygulanacak olan, yerli ve milli Covid-19 aşısı çalışmalarında çok önemli aşamalar kaydeden veteriner hekim bilim İnsanlarımızın halk sağlığı üzerindeki böylesine büyük çalışmalarına rağmen, tüm sağlık çalışanlarının lehine olan kanuni düzenlemelerde ve hayatın akışında, Veteriner Hekimler sağlık çalışanı olarak değerlendirilmiyorken, yalnızca haklar kısılırken sağlık çalışanı olarak görülüyor olmamız da bizleri derinden yaralamaktadır. Ülkemizdeki 178 yıllık veteriner tıp eğitimi süresince, Fakültelerimizden yetişen nice büyük şahsiyetin, meslek şehitlerimizin ve fedakar şekilde mesleğimizin her alanında çalışmalarını sürdüren veteriner hekim meslektaşlarımızın, ülkemiz ve milletimiz için verdiği emeklerin hürmetine, daha kaliteli mesleki eğitimin ve hakkımız olan mesleki yasal düzenlemelerin ortaya konulduğu günleri en yakın zamanda görmeyi ümit ediyor, saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Şahin Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
title