Haberler

Saatlerinizi Ayarlayın

Güncelleme:

Romancılığımızın son dönemlerdeki iki önemli ismi Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü konuşmak için buluşuyor.

Zeytinburnu Belediyesi'nin Nisan ayından itibaren "Geçmiş Zamanın İzinde Roman" üst başlığıyla düzenleyeceği etkinliklerinin ilki 12 Mart'ta Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde; Güray Süngü'nün moderatörlüğünde, "Kendi İçine Düşenler Ansiklopedisi" romanıyla dikkatleri üzerine çeken Selman Bayer'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Her ay Türk edebiyatında kendisine ait bir alan açmış, romancılığımızın köşe taşlarından sayılacak bir eserin konuşulacağı roman sohbetlerinin ilkinin konusu, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü bize ne anlatır? Neden ölümsüz bir eserdir? Saatleri ayarlamanın enstitüsü mü olurmuş? Bir roman neyi hicvederse neye hizmet etmiş olur? Büyük bir roman neyi amaç edinir? Tanpınar kendisinden sonraki kuşakları nasıl etkilemiştir? Belki Güray Süngü bu tarz sorular soracak? Belki Selman Bayer bu tarz sorulara cevaplar verecek… Ya da vermeyecek. Emin değiliz. Tek bildiğimiz 12 Mart saat 19.00'da saatlerinizi, Saatleri Ayarlama Enstitüsü'ne göre ayarlamanız gerektiği.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güray Süngü Zeytinburnu Bayer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title