Haberler

Saanen Keçisi Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerinin yerinde kalkınmalarını desteklemek refah düzeylerini artırmak amacıyla yürütülen "ORKÖY" projeleri kapsamında geçen yıl 10 Saanen keçisi verilen İzmirli orman köylüsü bir yılda 140 keçi sahibi oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerinin yerinde kalkınmalarını desteklemek refah düzeylerini artırmak amacıyla yürütülen "ORKÖY" projeleri kapsamında geçen yıl 10 Saanen keçisi verilen İzmirli orman köylüsü bir yılda 140 keçi sahibi oldu.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl hayata geçirilen ORKÖY Saanen keçisi Projesi ilk meyvelerini verdi. Geçen yıl Menemen ilçesinde proje kapsamında kendisine 10 Saanen keçisi verilen Cengiz Tekbaş, bir yılda 130 oğlak üretti.

Menemen ve çevresindeki ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gelen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, beraberinde ORKÖY Şube Müdürü Mehmet Saruhan, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan ve Menemen Orman İşletme Şefi Zeynel Dönmez ile ORKÖY keçi desteğinden faydalanan Cengiz Tekbaş'ın evini de ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İzmir'de orman köylüsü 207 aileye toplamda 2 milyon lira ORKÖY desteği sağladıklarını bunun içinde 78 aileye süt sığırcılığı, 5 aileye süt koyunculuğu desteği ve 16 aileye de 180 bin lira değerinde 133 Saanen tekesi verdiklerini söyledi.

Her zaman orman köylüsünün yanında olduklarını belirten Aybal, 2018 yılında da bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Orman köylüsü Cengiz Tekbaş da 2 yıl önce orman teşkilatı tarafından kendisine 2 inek verdiğini bugün 6 büyük baş hayvanı olduğunu, 2017 yılında aldığı 10 adet Saanen tekesi ile 130 adet yavrusu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Mehmet Saruhan Menemen İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title