Haberler

Provokasyona Karşı Güvenlik Barikatı

Şehit Cenazelerinde Slogan Atılmasını Önlemek İsteyen İstanbul Polisi, Şehit Binbaşı Murat Özyalçın ve Şehit Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın Cenaze Törenlerinde Kuş Uçurtmadı.

Şehit cenazelerinde slogan atılmasını önlemek isteyen İstanbul polisi, şehit Binbaşı Murat Özyalçın ve şehit Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş’ın cenaze törenlerinde kuş uçurtmadı. Levent Afet Yolal Camii’nin avlusuna şehit yakınları ve protokoldakiler dışında kimse yaklaştırılmadı. Güvenlik görevlileri, cenazeye katılanların fotoğraf ve görüntülerini çekti. Provokatif eylemlere karşı, cami avlusunda sivil polisler görev yaptı.

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Kızıltaş’ın cenazesi, önce Kartal’daki evinin önüne götürüldü. Annesi Havva Kızıltaş, "Oğlumu görmek istiyorum. Son kez oğlumu gösterin bana" diyerek ağladı. Murat Sokağa büyük bir Türk bayrağı asılırken, komşuları da camlarına Türk bayrakları asarak şehit onbaşıya veda ettiler.

Levent Afet Yolal Camii’ndeki cenaze namazının ardından iki şehidin naaşı top arabasına koyuldu. Cami dışında ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup bozkurt işareti yaparak, Barzani ve Öcalan aleyhine sloganlar attı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırdı.

Polis, grubun korteje katılmasını engellemek için caminin çıkışındaki sokağa barikat kurdu. Barikattan geçmek isteyen grupla, polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Kortejin geçmesinden sonra grubun geçişine izin verildi. Bazı vatandaşlar "Camide slogan atmak yasak, rehin tutulmak serbest mi? Cenazeye katılmamızı nasıl engellerler? Onlar hepimizin askeri. Acıları da hepimizin acısı" diye tepki gösterdiler.

Törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile üst düzey asker ve emniyet görevlileri katıldı.

Cenazeler askeri kortej eşliğinde götürüldükleri Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildiler.

Polisle tartışma

LEVENT Afet Yolal Camii’ndeki tören sırasında, cami dışında ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup bozkurt işareti yaparak slogan attı. Polis bu grubu camiye sokmadı, cenazenin yanına yaklaştırmadı. Bu arada bazı vatandaşlar da içeri giremedi, sert tartışmalar yaşandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title