Haberler

Proton Tedavisinin Yan Etkisi Yok

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Koca, proton tedavisinin yan etkisinin olmadığını söyledi.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Koca, proton tedavisinin yan etkisinin olmadığını söyledi.

Proton tedavisinin yan etkisinin olmadığını ifade eden Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Koca, "Proton tedavisinin özellikle pediatrik yaş döneminde kullanılmasının temel nedeni protonun fiziksel özellikleri ile ilgilidir. Proton bir partiküldür dolayısıyla bir doku içinde menzili vardır. Enerjisi uygun bir şekilde ayarlandığında belli bir derinlikten daha fazlasına radyasyon vermez. Böylece hedefin arkasındaki dokular, organlar radyasyonun zararlı etkilerinden kurtulurlar. Bunun iki faydası vardır. Birinci faydası tümörün tam ışınlanması ikinci faydası da yan etkilerinin hiç olmaması ya da minimum olması çünkü çocuk büyüyen bir organizma herhangi bir organik eksiklik, defisin ortadan kalkar protonlaştığı zaman ayrıca da ikincil kanser riski minimuma iner" dedi.

ÖZEL PLANLANMIŞ OLMASI GEREKİR

Proton tedavisinin ciddi yatırımlar gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Sedat Koca, proton tedavisini yaparsa da devletin yapabileceğini dile getirdi. Koca, "Türkiye'de proton tedavisini yaparsa devlet yapar; çünkü özel bir kurumun bunu becerebileceğini ben sanmıyorum; çünkü ciddi bir yatırım istiyor. 250-300 milyon dolarlık bir yatırım gerekiyor çok büyük binalar gerekiyor. Ciddi bir teknolojik gereklilik söz konusu yani alt yapı yatırımı açısından arterinde idame ettirilmesi yani, aletin çalışıyor durumda olması. Bizim standart radyo tedavi aletleriyle hiç ilgisi yok. Ciddi bir mühendislik gayreti gerekiyor. Hastane bünyesi için de tek başına bir hastane için proton markası olabilmesi mümkün değil. Özel planlanmış olması gerek" şeklinde konuştu.

DEVLET PROTON TEDAVİ ÜNİTESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Sağlık Bakanlığıyla proton tedavisi konusunda irtibatta olduklarını belirten Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Koca, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu konuda bize sorarlarsa fikrimizi belirtiriz. Sorarlarsa tabi yardımcı oluruz ama benim bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı iki tane proton tedavi ünitesi ya da binası kurmak için uğraşıyor. Yakın zamana kadarda bununla ilgili birçok çalışma yaptılar. Proton tedavisi için uğraştıklarını iyi biliyorum. Yurt dışına gidip geliyorlar muhtemelen biri Ankara diğeri İstanbul da kurulacak." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sedat Koca Proton Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title