Haberler

Prof. Dr. Hasan Gürbüz Isparta'da Anıldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (Sdü) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Hasan Gürbüz, Vefatının 12. Yıldönümünde Sütçüler'de Düzenlenen Törenle Anıldı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Hasan Gürbüz, vefatının 12. yıldönümünde Sütçüler'de düzenlenen törenle anıldı.

SDÜ Kurucu üyesi Prof. Dr. Hasan Gürbüz, ölümünün 12. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, yeni atanan YÖK üyesi Prof.Dr.Durmuş Günay, Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Kaymakam Hasan Balcı, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, SDÜ Rektör Yardımcısı İsmail Karaca, Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşad Özkan, SDÜ Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse, Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı, Hasan Gürbüz'ün oğlu Recep Gürbüz, kardeşi Muammer Gürbüz ile çok sayıda öğretim görevlisi ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleşen programda, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Vali Şemsettin Uzun, Yüksekokul Müdürü Kürşad Özkan, Milletvekili Haydar Kemal Kurt, YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, günün anlam ve önemiyle ilgili birer konuşma yaptı. Prof. Dr. Hasan Gürbüz'ün İstanbul'dan öğrencisi olan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise "Geçen yıl rahmetli hocamızın adına bir kitap bastırmanın sözünü vermiştik. Ancak okul yönetimi tarafından bizlere gelinmedi. İnşallah bu yıl hocamızın vefatının 12. yıldönümünde bastıracağımız bu kitap ile hocamızı daha da yakından tanıyacağız" dedi.

Öte yandan, Merhum Gürbüz'ün kabri başında edilen duanın ve okunan mevlidin ardından Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu yanında bir milyon YTL'ye tamamlanan yüksekokul C blok açılış törenine geçildi. 700 kayıtlı öğrencisi bulunan Yüksekokulun ek binasının açılış kurdelesini YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Kaymakam Hasan Balcı, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, SDÜ rektör yardımcısı İsmail Karaca, Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşad Özkan, SDÜ Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse, Hasan Gürbüz'ün oğlu Recep Gürbüz ve kardeşi Muammer Gürbüz tarafından kesildi. Açılış töreninin ardından okul binası gezildi. Anma ve açılış programı, ikramın ardından sona erdi.

(SÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title