Haberler

Polis Yasasında Tarikat Polemiği

Polisin Yetkilerini Artıran, Yaklaşık 30 Milyon Kişinin Parmak İzinin Alınmasını Sağlayacak Olan ve Bu Nedenle "Fişleme Yasası" Eleştirileriyle Karşılanan Yasa Teklifi, TBMM'de Kabul Edildi.

Polisin yetkilerini artıran, yaklaşık 30 milyon kişinin parmak izinin alınmasını sağlayacak olan ve bu nedenle "fişleme yasası" eleştirileriyle karşılanan yasa teklifi, TBMM’de kabul edildi.

Teklifte son anda değişiklik yapılarak, eğitim ve öğretim kurumlarında polis ve jandarmanın "idarecilerin talebi" olmadan önleme araması yapmasının önüne geçildi. CHP’liler, AKP’yi "İzinsiz açılan tarikat kurs ve yurtlarında arama yapılmasının engellenmesini" sağlamakla suçlarken, CHP’li Mehmet Küçükaşık, "İzinsiz yurt, kamp kuran adam, ’arama yapın’ mı diyecek?" diye tepkisini dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ise "Aramaları, savcılıkları devre dışı bırakarak mülki amirlere bırakmak çok vahim. Bazı polislerin, Fethullah ile el ele oluşu, bu teklifin ileride neler getirebileceğini gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title