Haberler

''PKK Çekilmiyor''

Güncelleme:

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, PKK'nın ileri sürüldüğü gibi silahlı güçlerini Kuzey Irak'a çekmediğini söyledi.

Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan'ın nevruzda yaptığı çağrı üzerine PKK silahlı güçlerini Türkiye topraklarından Irak'taki kamplarına çekmeye başlamıştı. PKK'lıların gruplar halinde çekilmesi devam ederken, Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü'den ilginç bir açıklama geldi.

Zaman Gazetesi'ne konuşan Güçlü, PKK'nın silahtan arındığı zaman varlık şartlarının da ortada kalkmış olacağını dile getirdi. Güçlü, "Bu durumda PKK nasıl olur da silahlı yapıdan vazgeçer, silahları bir tarafa bırakarak, siyasi hayata karışır?" diye sordu.

"PKK SİLAHSIZ YAPIDAN VAZGEÇEMEZ"

PKK yöneticilerinin çoğunluğunun silahlı yapısı ile karizma ve statü kazandığını hatırlatan Güçlü, "PKK'nın silahlı yapısının son bulması, onları boşluğa düşürecek, tabir caizse apoletlerinden arındırarak, kıymeti harbiyesi olmayan, kimliksiz kişiler haline getirecektir. Bunu hesap eden ve bilen PKK yöneticileri, silahlı yapıdan vazgeçer mi?" diye konuştu.

"PKK GERİ ÇEKİLMİYOR"

"İleri sürüldüğü gibi PKK silahlı güçlerinin ne tümünü ne de yarısını Güney Kürdistan'a çekmiş değil." diyen Güçlü açıklamasına şöyle devam etti: "Kürdistan'ın kuzeyinden silahlı güçlerini çeker görünmekte. Oysa silahlı güçleriyle, alanlardaki hegemonyasını korumakta ve genişletmekte ve kendi dışındaki Kürt kesimleri üzerinde de baskı politikalarını silahlı güçleriyle sürdürmektedir. Dersim bölgesinde, PKK'nın tek bir gerillası yerini terk etmediği gibi, Karadeniz'den gelenleri Dersim'e yerleştirmişlerdir. Çoğu yerlerde de TİKKO adıyla kendilerini kamufle etmektedirler."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan İbrahim Güçlü Türkiye Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title