Haberler

Petrol Tesisindeki Yangın Söndürüldü

Kocaeli'nin Körfez İlçesinde Kurulu Petrol Ürünleri İşleyen Tesislerdeki Tanklardan Birinde Çıkan Yangın Söndürüldü, Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu petrol ürünleri işleyen tesislerdeki tanklardan birinde çıkan yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, yangının, ilk belirlemelere göre, küçük bir trafonun patlamasıyla çıktığını ve kimyasal maddelerin bulunduğu depoya sıçradığını belirtti.

Yangına hızla müdahalede bulunulduğunu ifade eden Sözer, "Yangında biri ağır 3 kişi yanarak yaralandı. 3-4 kişi de dumandan etkilendi. Dumandan etkilenenlerin durumu ciddi değil. Yananlardan birinin hayati tehlikesi mevcut" dedi.

Bölgenin parlayıcı, patlayıcı maddelerin yoğun olmasından dolayı çok hassas olduğunu belirten Sözer, "Burası kimyasal ve petrol ürünlerinin üretildiği ve çalışıldığı bir bölge. Alınan önlemler sürekli takip ediliyor, ama buna rağmen bu tür kazalar meydana gelebiliyor" diye konuştu.

Kocaeli Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık da yanarak yaralananların dışında dumandan etkilenen 9 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını, bunlardan 4'ünün polis, 4'ünün itfaiye görevlisi, bir kişinin ise fabrika çalışanı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title