Haberler

Pamuk Üreticisine Lisanslı Depo Çağrısı

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk fiyatlarının 6 lira 40 kuruş seviyesinde olduğunu belirterek, "Üreticilerimiz pamuklarını hemen satmamalı. Lisanslı depoculuk ivme kazandı, bu ivmenin devamını diliyoruz.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk fiyatlarının 6 lira 40 kuruş seviyesinde olduğunu belirterek, "Üreticilerimiz pamuklarını hemen satmamalı. Lisanslı depoculuk ivme kazandı, bu ivmenin devamını diliyoruz." dedi.

Düzenlediği basın toplantısında sezona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocabaş, Söke Ovası'nda pamuk hasadının yüzde 35'inin tamamlandığını, üreticileri pamuklarını hemen satmama konusunda uyardıklarını belirtti.

Pamuk fiyatlarının yükselişe geçtiğini anlatan Kocabaş, şöyle konuştu:

"Borsada bugün 6 lira 60 kuruş olan fiyatı, pamuk satışı için makul bulmuyorum. Üreticilerimizin pamuklarını satmamalarını veya gerektiği kadar satmalarını öneriyorum. Lisanslı depoculuk ivme kazandı ve bu ivmenin devamını diliyoruz. Pamuklarını ELİDAŞ'ta bekletebilirler. Fiyatların 7 lira seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz."

Son yağan yağmurlardan pamukların etkilenmediğinin altını çizen Kocabaş, pamuk toplama makinalarına takılan GPS sistemi ve yetkililerin denetimlerini sıklaştırmasıyla nem sorununun önüne geçildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kocabaş Söke Ovası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title