Haberler

Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davası

Davaya ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddia edilen Burak Can Çil'in 22 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti

Dizi oyuncusu Pamir Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil'in, 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Burak Can Çil ve tarafların avukatları katıldı.

Soruşturmanın genişletilmesine ilişkin talebi olup olmadığı sorulan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, bu yönde bir talebinin olmadığını ifade ederek, esasa ilişkin mütalaasının hazır olduğunu belirtti.

Mütalaada, sanık Burak Can Çil'in doğum günü için arkadaşlarıyla bir teknede kutlama yaptıkları, ardından sahilde yürümeye başladıkları sırada, Pamir Pekin ve Koray Korkut ile karşılaştıkları belirtildi. Sanığın yanındaki arkadaşının Pekin ve arkadaşlarına laf attığı, bunun üzerine tarafların birbirleriyle tartıştıkları anlatılan mütalaada, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Burak Can Çil'in yanında bulundurduğu bıçakla mağdurlar Pekin ve Korkut'u hayati tehlike geçirebilecek şekilde yaraladığı ifade edildi.

Sanığın bu eyleminin "adam öldürmeye tam teşebbüs" olarak değelendirilmesi gerektiği kaydedilen mütalaada, mağdurların olay anındaki tutum ve davranışları nedeniyle sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Mütalaada, sanığın iki kişiyi, "haksız tahrik altında, kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan  4,5 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Burak Can Çil, büyük pişmanlık duyduğunu belirterek, olayı haksız tahrik altında işlediğini, mağdurların olay sırasında kendisine vurduklarını ve küfür ettiklerini öne sürdü.

Öldürme kastıyla hareket etmediğini savunan sanık Çil, "Ben iyi bir evladım, iyi bir insanım, çok iyi bir öğrenciyim, bıçağı kendime yönelik saldırıyı defetmek için kullandım. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları da mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, avukatların istediği süreyi vererek duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Pamir Pekin Burak Can İstanbul Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title