Haberler

Onların Sesini Duyan Var

Güncelleme:

"Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Projesi"nde yer alan engelli yakınları ve gönüllüler düzenlenen bir törenle sertifikalarına kavuştu.

"Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Projesi"nde yer alan engelli yakınları ve gönüllüler düzenlenen bir törenle sertifikalarına kavuştu. Esenler Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin (ESKAT) İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa düzenlediği projenin sertifika töreni, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin bahçesinde gerçekleşti. Sertifika törenine; Esenler Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ufuk Balkaya, Esenler Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hasan Taşçı, AFAD Arama Kurtarma Şefi Cengiz Karakuş, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ile engelliler ve engelli yakınları katıldı.

SERTİFİKALARINA KAVUŞTULAR

Engellilerle nasıl iletişim kurulması gerektiği ve engelliler için güvenli hayat konularında alanında uzman isimlerden bir dizi eğitim alan vatandaşlar, 4 hafta süren eğitimler sonucu mutlu sona ulaştı. "Sesimi Duyan Var mı?" sloganıyla gerçekleştirilen projede yer alan engelli yakınları ve gönüllülerden oluşan 96 kişilik ekip, sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Protokol üyeleri ve ESKAT ekibiyle birlikte sahnedeki yerini alan vatandaşlar, sevinçlerini yakınlarıyla paylaştılar.

KORKULARIMI YENDİM

52 yaşındaki ortopedik engelli Hacı Aksoy ve eşi Fatma Aksoy, aldıkları eğitimlerin kendileri için çok yararlı olduğunu söylediler. 5 yıldan beri ortopedik engelli olan eşi Hacı Aksoy'a daha iyi yardımcı olabilmek için projede yer aldığını belirten Fatma Aksoy, "Eğitimler sayesinde panik ve korkularımı yendim. Eşime nasıl daha yardımcı olabileceğimi öğrendim. 30 yıldır evliyiz, çok şey yaşadık, çok şey gördük. Her şeyin Allah'tan geldiğini biliyoruz ama tedbiri biz kullar almalıyız. Ben hem nasıl tedbir alacağımızı ve Allah korusun, bir afet anında eşime nasıl yardımcı olabileceğimi öğrendim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Aksoy İstanbul Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title