Haberler

Omü'de "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı" Başlıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEHAM) işbirliği ile OMÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından, 18-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında, öğretim üyelerine...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEHAM) işbirliği ile OMÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından, 18-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında, öğretim üyelerine yönelik düzenlenen "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı" başlıyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Yerel Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Güzel konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler:

"02.07.2007 tarihli Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 9.'uncu maddesi 5. inci fıkrası gereği 'Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik' çerçevesinde oluşturulan Hayvan Deneyleri Merkezi Etik Kurulu'nun (HADMEK) 02.11.2007 tarihli toplantısında alınan kararı da dikkate alınarak, hayvan deneyleri yerel etik kurulu oluşturulan kuruluşlarda yerel etik kurullarca Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'nın düzenlenmesi karara bağlanmıştır. Bu karar neticesinde üniversitemizde hizmet vermeye başlayan Hayvan Deneyleri Merkezi Etik Kurulumuz bu bilinçle eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Bu eğitim faaliyetleri kapsamda öncelikle üniversitemiz öğretim üyelerine yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEHAM) işbirliği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından 18-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında 'Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı' planlanmıştır. Bu eğitim programına üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi'nde görevli 25'i eğitmen 40'ı kursiyer olmak üzere 65 Öğretim Üyesi katılacaktır. Eğitim programı bitiminde kursiyerler girecekleri sınavda başarılı olmaları halinde uluslararası geçerliliği olan kullanım sertifikasına sahip olacaklardır. Böyle bir eğitim programının üniversitemizde gerçekleşmiş olmasından kıvanç duyduğumuzu ve katılımcılara faydalı bir kurs olması temenni ederiz." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ahmet Güzel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title