Haberler

Öldürüldüğü Sokakta Anıldı

Güncelleme:

Kavga ettiği kişilerce bıçaklanarak öldürülen Aykut Alıcı, öldürüldüğü sokakta anıldı.

Geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi Ayyıldız Sokak'ta öldürülen Aykut Alıcı, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiydi. Cinayet sonrası polisin başlattığı soruşturma kapsamında olaya karıştığı iddiasıyla C. T. isimli bir şahıs gözaltına alınmıştı. Zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"OĞLUM BIÇAK DEĞİL, KALEM TUTUYOrdu"

Ölüm yıldönümünde anılan Aykut'un annesi Songül Alıcı, oğlunun sebepsiz yere öldürüldüğünü belirterek katillerin yakalanmasını istedi. Yetkililere çağrı yapan acılı anne 'Benim oğlum bıçak değil, kalem tutuyordu. Bir hiç yüzünden caniler oğlumu öldürdü. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Bir kişi tutuklandı.

Ancak oğlumu öldüren birden çok kişi vardı. Ben bunları teşhis ettim. Eğer suçlular cezalandırılmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim. Katilleri cezalarını almadan bana rahat yok. Para bulamadığım yerde gerekirse kanımı böbreğimi satacağım ama bu olayın peşini bırakmayacağım" dedi.

"POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİYİM"

Daha önce de aynı grup tarafından Aykut'la kavga yaptığını ve kaçarak polis karakoluna sığındığını öne süren anne, 'Daha önce de Aykut yine aynı grup ile kavga sonrası kaçarak polis merkezine sığınmıştı. Saldırgan grup polis merkezi etrafında toplanıp yine tehdit etmişlerdi. Aykut'u polis koruyamadı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Oğlum öldürülmeden önce polise sığındı. Ancak polisler oğluma sahip çıkmadı. Katiller onun peşini bırakmadı sonunda oğlumu sokak ortasında öldürdüler. O gün görev başında olan polislerden şikayetçiyim" diye konuştu.

"AYKUT VE SAVAŞ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Aykut'un ölümünden üç ay sonra aynı mahallede oturan başka bir anne, oğlunun öldürüldüğünü belirterek cinayeti işleyen zanlıların hepsinin yakalanmadığını öne sürdü. Güllü Karkız, oğlu Savaş'ın ölümüne sebep olan katil zanlılarının bulunması için hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

KARAKOL ÖNÜNDE OTURMA EYEMİ

Aykut'un annesi ile birlikte yaklaşık 100 kişilik grup, Aykut'un öldürüldüğü yere karanfil bıraktı. Aykut Alıcı'nın ölüm yıl dönümü anıldıktan sonra grup Zeki Kaya Polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Protesto gösterisi yaptıktan sonra karakol önünde oturma eylemi yapan grup 'Devlet katillerin cezasını verecek" "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. Grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title