Haberler

Okuma Tiyatrosu "Mezbaha Kuğuları"

Güncelleme:

Hem Berlin Duvarı'nın şekillendirdiği ve yıktığı göçmen hayatların, hem de 20.yüzyılın son çeyreğindeki Almanya'nın trajikomik hikayesi.

Goethe-Institut Istanbul ve

Kumbaracı50 işbirliğiyle

Yazan: Hakan Savaş Mican,

Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay

Oyuncular: Mert Tanık, Gökhan Bozkurt, Bedir Bedir, Ali Barışık, Ceren Moray, Gülşah Fırıncıoğlu

Yer: Kumbaracı50

Tarih: 28 Nisan 2013, saat: 20:30

Biletler: Kumabarcı50 veya Biletix gişelerinden

Giriş: 10 TL.

Mezbaha Kuğuları Berlin Duvarı'nın yıkılışının göçmen gözüyle hikayesi

Mezbaha Kuğuları, farklı hikayelerle bölünen ve sonra tekrar birleşen Berlin'e şimdiye kadar bakılmayan bir yerden, duvarın dibinde yaşayan göçmenlerin penceresinden bakıyor.

Berlin Duvarı'nda top sektiren Kreuzbergli çocuğun duvar yıkılınca karşısında gördüğü kıza aşkı, Türkiye'den hayallerinin ülkesine mülteci olarak gelen öğrencinin komünizme ağıtı, ekmek arası döneriyle Doğu Almanya'yı fetheden işadamının kaybolan masumiyeti...

Hem Berlin Duvarı'nın şekillendirdiği ve yıktığı göçmen hayatların, hem de 20.yüzyılın son çeyreğindeki Almanya'nın trajikomik hikayesi.

Arzu edenler Hakan Savaş Mican ile röportaj yapabilirler. Randevu için Goethe-Institut'dan Yeşim Turgay ile (yesim.turgay@istanbul.goethe.org) temasa geçmenizi rica ederiz.

Hakan Savaş Mican

Hakan Savaş Mican 1978 yılında Berlin'de doğdu ve Türkiye'de büyüdü. 1997 yılında tekrar Berlin'e dönerek burada mimarlık eğitimi aldı. Daha sonra Berlin Film ve Televizyon Akademisi'nde rejisörlük okudu. Televizyon için kurgu ve belgesel filmlerin yanında tiyatroyla ilgilenmeye başladı.

2008 yılında Dogland Festivali kapsamında Ballhaus Naunynstrasse'de ‚Ziyaret' adlı ilk oyununu sahneledi. Bu oyun 2009 yılında Almancı Festivali'nin açılışında İstanbul'da izleyicilerle buluştu. Bunu 2009'da ‚Mezbaha Kuğuları" takip etti. Mican'ın "Adam Spielman'ı Beklemek" ve "1. Nesil" adlı tiyatro oyunları ise Michael Ronen ve Lukas Langhoff tarafından yine Berlin'de sahneye kondu. Mican daha sonra Orhan Pamuk'un ‚Kar' adlı romanını sahneye uyarladı.

Mican 2012'de Marianna Salzmann'ın 'Beg your pardon' ve kendine ait "Yengeç Mevsimi" adlı oyunlarını Ballhaus Naunynstrasse'de, Fassbinder'in ‚Katzelmacher' adlı oyununu ise Mainz Devlet Tiyatrosu'nda sahneye koydu.

Günümüz Avrupa'sının nabzını tutan oyunları Kopenhag, Amsterdam, Stockholm, Viyana ve Hamburg gibi pek çok  kente davet edilen Hakan Savaş Mican Tarabya Kültür Akademisi'nin bursiyeri olarak İstanbul'da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hakan Savaş Türkiye Almanya Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title