Haberler

Yaşlılar, engelli ve yetim çocuklara ramazan yardımı yapıldı

Güncelleme:

Türkiye ve Almanya'dan hayırseverlerin gönderdiği ramazan yardımları Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki bakıma muhtaç yaşlılar ile engelli ve yetim çocuklara ulaştırıldı.

Türkiye ve Almanya'dan hayırseverlerin gönderdiği ramazan yardımları Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki bakıma muhtaç yaşlılar ile engelli ve yetim çocuklara ulaştırıldı.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu koordinesindeki Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) görevlileri ile gönüllüler, Mostar'daki huzurevi, engelli çocuk evi ile yetimhaneyi ziyaret etti.

Söz konusu kurumlarda kalanlara gıda ve ihtiyaç malzemesi desteği sunan gönüllüler, çocuklara da oyuncak hediye etti.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolos Yardımcısı Gamze Algün, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıldır geleneksel olarak her ramazan ayı boyunca Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliğinde gıda yardımları yaptıklarını söyledi.

Kovid-19 salgını döneminde de bölgede hijyen malzemeleri ve çocuklara tablet bilgisayar desteği verdiklerini ifade eden Algün, "Bu yardımlar artık gelenekselleşti diyebiliriz. Büyükelçiliğimizin de katkılarıyla Mostar'daki yetimhane, huzurevi ve engelli çocuk evine gıda yardımları yaptık. Çocuklara da oyuncak dağıttık. Bu kurumların yöneticileri ile çocuklar çok mutlu oldu. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Programlara, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, DİTİB Hessen Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan, DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Safiye Kılıç, DİTİB Köln Eyalet Kadın Birliği Başkan Yardımcısı Aynur Kazak, TDV'nin ramazan programı Bosna Hersek sorumlusu Abdulkadir Sülka ile Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevlisi Gökhan Aksan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title