Haberler

Mısır'da Anayasa Referandumuna Doğru

Nur Partisi ve Selefi Davet Hareketi referanduma sunulması beklenen anayasa için Çarşamba günü kampanya çalışmalarına başlayacak.

Mısır'da Selefi eğilimli Nur Partisi ve Selefi Davet Hareketi, ordunun yönetime el koymasının ardından hazırlanan ve referanduma sunulması beklenen anayasa için Çarşamba günü kampanya çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Nur Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye'de Çarşamba günü halka açık konferans düzenleneceği belirtilerek, "anayasa hakkındaki şüphelere cevap vermek" için ülkenin farklı kentlerinde bu tür etkinliklerin yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Çarşamba günü düzenlenecek konferansa katılacaklar arasında Nur Partisi Genel Başkanı Mahyun, Genel Sekreteri Celal Merra, 50 kişilik Anayasa Komisyonu'nun Nur Partisi temsilcisi Muhammed İbrahim Mansur'un yanı sıra Selefi Davet Hareketi Başkan Yardımcısı Yasir Burhami, hareketin resmi sözcüsü Abdulmunim el-Şahhat ve hareketin mütevelli heyeti üyesi Ahmed Ferid'in yer alacağı kaydedildi.

Burhami ve el-Şahhat başkanlığında yürütülecek kampanyada, söz konusu anayasanın vatandaşların haklarını ve devrimin kazanımlarını korumaya yönelik maddeler içerdiği yönünde görüş bildirileceği belirtildi.

Partinin basın ofisi ise, "Anayasa için Evet" yazılı afiş ve broşürlerin yanı sıra söz konusu anayasayı kabul etme gerekçelerini anlatan bildiriler hazırladı.

Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrası askıya alınan 2012 Anayasası üzerinde yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni taslağın, 14-15 Ocak 2014'te referanduma sunulacağını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Adli Mansur Nur Partisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title