Haberler

    MEB'den Yardımcı Kitaplara Vize

    Bazı yayın temsilcileriyle bir araya gelen MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, "FETÖ propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının yasaklanması amacıyla yayınladığımız genelge yanlış anlaşıldı" diyerek şunları söyledi: "Müfredatımızı destekleyen, beklentilerimizi ifade eden yardımcı kitaplar neredeyse önerilmez duruma gelmiş.

    Bazı yayın temsilcileriyle bir araya gelen MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, "FETÖ propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının yasaklanması amacıyla yayınladığımız genelge yanlış anlaşıldı" diyerek şunları söyledi:

    "Müfredatımızı destekleyen, beklentilerimizi ifade eden yardımcı kitaplar neredeyse önerilmez duruma gelmiş. Amaçladığımız bu değil. Uygun yardımcı materyallerin kullanılmasında engel yok. Bu kitapları Bakanlığın teker teker incelemesi zor. Genelgemiz doğrultusunda okul ve il müdürleri, öğretmenler katı bir tutum sergilemiş. Öğretmenler yayınevini araştırsın, içerikte sorun yoksa bu tür yayınları kullansın. Kendi kaynaklarımızı kullanalım istiyoruz ama özel sektörün yıllardır sağladığı tecrübe ve birikim var. Sorumluluğu tamamen okullara bırakıyoruz. Öğretmenime güveniyorum. Kitap seçiminde onlar inisiyatif alacaklar. Öğretmenlere bunların seçiminde 'Yetki sizin' diyoruz. Yeni dönemde 58 kitap, içerikleri nedeniyle bakanlıkça kabul görmedi. Bunlar öğrencilere ulaşmadan toplatıldı ve yenileri hazırlandı. 58 kitap 31 Ekim'de öğrencilere ulaştırılacak."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Muammer Yıldız Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title