Haberler

Maliye İcraya Verince Denizli'de Evi Olduğunu Ögrendi

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Adnan Avşin hayatı boyunca hiç gitmediği Denizli'de adına kayıtlı daire çıktı.

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Adnan Avşin hayatı boyunca hiç gitmediği Denizli'de adına kayıtlı daire çıktı. Maliye'den gelen 7 bin 500 TL vergi cezasıyla ilgili icraya verildiğinde Denizli'de adına kayıtlı evi olduğunu ögrendiğini söyleyen asgari ücretle çalışan 3 çocuk babası Adnan Avşin 'Biri benim nufüs cüzdanımla bir şeyler yapmış' diyerek soluğu Cumhuriyet Savcılığında aldı.

Kazımpaşa Mahallesi'nde bir zahireci dükkanında çalışan 3 çocuk babası Adnan Avşin, başına gelen olayların 3 ay kadar önce Sakarya Defterdarlığına bağlı iki vergi kontrol memurunun işyerine gelmesiyle başladığını söyledi.

Hayatı boyunca Denizli'ye gitmediğini belirten Avşin şunları söyledi:

"İki vergi memuru işyerime gelerek tebliğat yaptılar. Tebligatı açtığımda Denizli ilinde adıma kayıtlı bir evi kiraya vermekten dolayı maliyeye ödemem gereken vergileri ödemediğim icin hakkımda yasal takip başlatıldığı yazıyordu. Defterdarlığa gittiğimde ise adıma kayıtlı Denizli ilinde evim olduğunu bu evi kiraya verdiğimi öğendim. Hayatım boyunca Denizli'ye gitmediğini maliyecilere anlatmaya çalıştım. Ancak tüm kayıtlarda kimlik bilgilerim aynı idi. TC kimliğimden annemin kızlık soyadına kadar herşey Denizli'deki evin kayıtlı bulunan Adnan Avşin ile aynı idi. İcra gelmesin diye torba yasadan faydalarıp vergi borcunu taksite bağlattıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına başvurdum" dedi.

Başına gelenlere ailesinin bile inanmadığını söyleyen Adnan Avşin "Eşim, ailem bile bu olanlara inanmadı. " diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Savcılığına başvurduktan sonra bu evi neyin nesi diye evimde oturan kiracı ile görüştüm. O bana Adnan Avşin'in kel biri olduğunu söyledi. Araştırma yaptım Türkiye'de bir tane Adnan Avşin var o da benim. Bu kişi bir şekilde benim nufus cüzdanımın bilgilerini alıp bir şeyler yapmış. Korkum ilerki günlerde farklı sürprizlerle de karşılaşmak? dedi.

Sakarya'da 5 yıl kadar önce süt mamülleri üzerine işyerinin olduğunu iflas ettiğini de söyleyen Adnan Avşin yakınlarının bu evi satması için telkinde bulunduğunu da söyleyerek "O zamanda tüm bunları kabul etmiş anlamına gelirim. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak gerçeğin ortaya çıkmasını istedim. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title