Haberler

Kürtçe Yemin Beklemiyorum

Meclis'te En Yaşlı Milletvekili Sıfatıyla Geçici Başkanlık Koltuğuna Oturacak Olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ DTP'nin Desteklediği Bağımsız Milletvekillerinin Meclis'te Kürtçe Yemin Etmelerini Beklemediğini Söyledi.

MECLİS’te en yaşlı milletvekili sıfatıyla geçici başkanlık koltuğuna oturacak olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekillerinin Meclis’te Kürtçe yemin etmelerini beklemediğini söyledi. Elekdağ "Böyle bir durumla karşılaşacağımı sanmıyorum ve böyle bir tehlike görmüyorum. Geçmişteki olaylardan ders alındığı kanısındayım" dedi. Elekdağ’ın başkanlığını yürüteceği Geçici Başkanlık Divanı’na ise Meclis’teki temsil oranlarıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran kadın milletvekilleri damgasını vuracağa benziyor. En genç 6 milletvekilinden oluşacak geçici başkanlık divanında 30 yaşındaki AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, 31 yaşındaki AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, 32 yaşındaki Bağımsız Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile 31 yaşındaki AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın bulunması bekleniyor. Elekdağ, aralarında yaklaşık 50 yaş fark olan mesai arkadaşlarıyla uyuşmazlık sorunu görmediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title