Haberler

Kocaeli - Azize Santa Barbara İzmit'te Ayinle Anıldı

Azize Santa Barbara İzmit'te ayinle anıldı Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT, (DHA) - İZMİT'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası Dioskorus tarafından 4 Aralık 235 tarihinde başı kesilerek öldürülen Azize Santa Barbara, Fener Rum Patrikhanesi Metropoliti Athenagoras Kidonion'un yönettiği ayinle anıldı.

Azize Santa Barbara İzmit'te ayinle anıldı

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT, (DHA) - İZMİT'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası Dioskorus tarafından 4 Aralık 235 tarihinde başı kesilerek öldürülen Azize Santa Barbara, Fener Rum Patrikhanesi Metropoliti Athenagoras Kidonion'un yönettiği ayinle anıldı.

İzmit Bağçeşme mevkiinde bulunan surlarda ilk olarak 1999 yılında gerçekleştirilen ayin bugün Santa Barbara Kulesi olarak da adlandırılan tarihi kulede gerçekleştirildi. Azize Santa Barbara'nın hapsedildiği kulenin içerisinde gerçekleşen ayine Fener Rum Patrikanesi Metropoliti Athenagoras Kidonion, ayin okuyucuları Yorgos Bakapıos ve Vasıleıog Gligoridiç, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı İl Temsilcisi Numan Gülşah ile yaklaşık 50 kişi katıldı. Burada, babası Dioskorus tarafından Hıristiyanlığı seçtiği için başı kesilerek öldürülen Azize Santa Barbara için dualar okunarak, mumlar yakıldı.

Metropolilit Athenagoras Kidonion, Azize Santa Barbara'yı hapsedildiği kulede andıklarını ve dua ettiklerini belirterek, "Bugün büyük Azize Santa Barbara'yı ölüm yıldönümünde andık. İstanbul Fener Rum Patrikanesi'nden Kocaeli'ne geldik. Burası bizim için çok büyük ve çok önemli bir yer. Burada özel bir ayin yaptık" dedi.

Dünyanın bir çok yerinde Azize Santa Barbara için ayinler yapıldığını söyleyen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) İl Temsilcisi Numan Gülşah ise, "Azize Barbara'nın burada öldürülüşünün 1780'inci yılında Fener Rum Patrikhanesi ve İstanbul'dan gelen değerli misafirlerimizle birlikte burada bir ayin gerçekleştirdik. Bugün dünyanın bir çok yerinde bu anma töreni yapılıyor. En anlamlısı da buradaki tören oldu diye düşünüyorum" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Santa Barbara İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title