Haberler

'Kelepçeli Gözaltı'da Manisa Emniyet Müdürü Görevden Uzaklaştırıldı

Güncelleme:

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren başörtülü kadınların kelepçeli gözaltına alınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca, geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldı.

BAŞBAKAN TALİMAT VERMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Manisa'da 'paralel devlet yapılanması' operasyonunda gözaltına alınanlara kelepçe takılması tepkiler neden olmuş, Başbakan Davutoğlu'da gözaltına alınan vatandaşlara gerekli usullere uygun hareket edilmediğine ilişkin inceleme başlatılması talimatını vermişti.

''GEÇİCİ OLARAK AÇIĞA ALINARAK GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR''

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 11.11.2015 günü kamuoyuna yansıyan "kelepçeli gözaltıyla tepki" başlıklı haberlerde; Manisa'da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan bayanlara kelepçe takılması uygulamasının olduğu ifade edildiği belirtilerek, ''Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili olarak yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137'nci maddesi hükmüne istinaden 138'inci maddesinin (a) fıkrası hükmü gereğince geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Ahmet Davutoğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (231)

yörükoglu:

Sacmaliga bak türbanli ya sucun türbanimi olur kanunda suclu isen geregi yapilir ne yani kanun kilik kiyafete göremi uygulaniyor

52
8
yanıtYanıtla
tokatli:

denyo kardes kanunda diyor ki kacma tehlikesi olanlara kelepce takilir, kadinlarin kacma tehlikesi var mi sence ?

yanıt3
yanıt3
ahmet:

hani eşit türkiyeydi başı açk birinin eline kelepçe vursalardı bukadar yaygara yapmazdınız değilmi vatan hainleri

37
14
yanıtYanıtla
Adil:

Mesela basortusu degil, mesele kadinlarin haketmedigi halde bir cani muamelesi gormesi. Fuhustan yakalanan kadinlara bile kelepce takilmazken bu basortulu bayanlara takilmasi isin tuhaf tarafi. . .

yanıt4
yanıt1
veli:

bir gün oğluna vakıf kızına dernek kurup halkın malını vakfedenlerin ayakkabı kutularını dolduranların yandaşlarını el üstünde tutup dahada zengin edenlerin sonuda inşallah böyle olur. . . . . . . . . .

36
3
yanıtYanıtla
ellisekiz:

çakallık etme

yanıt0
yanıt20
Ahmet ASLANMobil-ANDROID:

AKP senden büyük Allah var bunların hesabını gün gelecek vereceksiniz.Suçsuz insanları Paralel uydurması etmediğimiz kalmadı.

32
3
yanıtYanıtla
QwertyMobil-IOS:

Başı örtülude olsa açıkta olsa kanunlar herkese eşit olmalıdır.

31
4
yanıtYanıtla
ali:

eşit mi sence? yerlerde sürüklenip polis aracına bindirilen kadınlar var bu ülkede. Sayın Cumhur Başkanına aklı sıra yaranacağım diye kelepçe takacak basın önünde, övgü beklerken görevden alındı.

yanıt1
yanıt0
adalet:

saçı başı yolunarak tutuklanan diğer bayanlar için devlet neden müdahale etmedi?bunların ayrıcalığı kapalı olmalarımı. bir ülkede yasalar herkese eşit şekilde uygulanmıyorsa vay halimize.

23
11
yanıtYanıtla
Tüm 231 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title