Haberler

Kayseri Barosu Başkanı'ndan Dtk'ya Tepki: Bu Ülkeyi Böldürtmeyeceğiz

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) özerklik isteyen bildirgesine tepki göstererek, "Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) özerklik isteyen bildirgesine tepki göstererek, "Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bin yıllık kardeşlik ve akrabalık bağları ile sımsıkı birbirine kenetlenmiştir. Batının ve bu toprakların bölünme hesaplarının uşaklığını yapan bir avuç teröriste, bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Baro Başkanı Konaç, 1 Kasım seçimlerinden sonra bölgede yaşananlara üzüntü ve endişe ile şahitlik ettiklerini belirttiği açıklamasında, terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan evlerine hapsolan bölge halkı için kaygılandıklarını söyledi. Konaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsız Kürdistan hayallerine kapılmış bir terör örgütü ve onun siyasi ayağı olan HDP, ülkemiz üzerindeki tüm tehlikeleri görmezden gelmektedir. Hayaller peşinde koşarak sadece, Doğu ve Güneydoğu'muzu yangın yerine çeviren terör örgütüne siyasi omuz vermekle kalmamış, artık hiç çekinmeden ülkenin bölünmesi için özerkliği dillendirir hale gelmiştir. Bin kez söyledik, bir kez daha söylemek vatanımıza ve birliğimize karşı görevimizdir. Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bin yıllık kardeşlik ve akrabalık bağları ile sımsıkı birbirine kenetlenmiştir. Batının ve bu toprakların bölünme hesaplarının uşaklığını yapan bir avuç teröriste, bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Nasıl ki bin yıldır tek taşına göz diken düşmana bir çakıl taşı vermemişsek, nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de yedi düvele karşı canı pahasına imanını, bayrağını, toprağını çiğnetmemişsek, bugün aynı ruhla bir avuç teröriste de; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i hep birlikte fırsat vermeyeceğiz." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Konaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title