Haberler

Karun Hazineleri Davası Ertelendi

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Sergilenen Karun Hazineleri'nin En Değerli Parçası Olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun Sahtesiyle Değiştirilmesiyle İlgili Davanın 7. Duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görüldü.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davanın 7. duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Öğle saatlerinde başlayan duruşmada, tutuklu sanık Uşak Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz yargılanan Suat Yenmez, Mehmet Polat, Fehmi İşler, Ahmet Düzyer, Halil Eker, Uğur Sağlan ve Fuat Ergün hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan Suat Yenmez, yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılmasını talep ederken mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Kazım Akbıyıkoğlu da tahliyesini talep etti. Müze eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Dava konusu ile ilgili isnatlar çıktığında ben Uşak'taydım. İki ay zamanım vardı. Bu suçu işlemiş olsaydım kaçardım ama kaçmadım çünkü suçsuzum. Benim derdim bazı şeylerin açığa çıkması. Gazetelerde çıkan

haberler nedeniyle kızım işten çıkarıldı. Toplum nezdinde şerefim ve onurum kalmadı. Ama ben ömrüm boyunca şerefimle yaşadım. Ayrıca hakkımda Atatürk Etnografya Müzesi'nde sergilenen Atatürk'ün eşyalarını bile sattığım yolunda gazeteler manşet attı. Benim mağduriyetim söz konusudur. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Kazım Akbıyıkoğlu'nun üzerlerine atılı suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe uyandıran delillerin varlığı ve tutuklu sanık Akbıyıkoğlu'nun kaçma şüphesi altında bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, daha önceki celselerde broşun orijinalinin resmini çektiği iddia edilen Focus dergisindeki eserin resmi ve diğer orijinal resimlerle müzede şu an sergilenen eserin karşılaştırılmasına karar verdi. Dava 13 Temmuz 2007 tarihine

ertelendi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği yönünde ihbar mektubu üzerine başlatılan operasyonda dönemin müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 8'i tutuklanmıştı. 8 tutukludan 7'si daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title