Haberler

Karakeçili Kaymakamlığından Halk Sağlığı İçin Alınan Tedbirler

Güncelleme:

Karakeçili Kaymakamlığı, uyuz hastalığı, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve şebeke sularıyla ilgili halk sağlığının korunması için tedbirler aldı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, eğitimler düzenlenecek, su depoları kontrol edilecek ve klorlama seviyesi düşmeyecek şekilde kesintisiz klorlama yapılacak.

Karakeçili Kaymakamlığınca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla uyuz hastalığı, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve şebeke sularıyla ilgili halk sağlığının korunmasına yönelik tedbirler alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Ali Can Uludağ başkanlığında toplandı.

Kurulda, uyuz hastalığı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezince öğrenci ve halka yönelik eğitim düzenlenmesi, İlçe Müftülüğünün de karar doğrultusunda cuma hutbelerinde hastalık hakkında bilgi vermesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, karbonmonoksit zehirlenmeleri hakkında alınan kararların kış ayları boyunca uygulanmasına, su depolarının kontrol edilerek temizliğinin yaptırılmasına, klorlama seviyesinin 0,2-0,5 ppm'nin altına düşmeyecek şekilde kesintisiz klorlanmasına karar verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hıfzıssıhha Kurulu Karakeçili Şebeke Şebeke Güvenlik Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title