Haberler

Karda Mahsur Kalan Aileler Kepçelerle Kurtarıldı

Güncelleme:

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Keremali Yaylasında etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında kar kalınlığı yaklaşık 70 santime ulaştı.

Yaylada mahsur kalan vatandaşlar olay yerine çağrılan kepçe ve iş makineleri yardımıyla yolun açılmasının ardından köylerine inebildiler.Alınan bilgilere göre bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Keremali Yaylasında kalmakta olan yaylacılar hazırlıksız yakalanınca yaylada mahsur kaldılar.

Aralarına yaşlı insanlarında bulunduğu yaklaşık 10 kişinin mahsur kaldığının bildirilmesi üzerine Keremali Yaylası ile Hasanbey, Güzlek ve Pazarköy Köyleri arasındaki yol, İl Özel İdaresi greyderi ve Hasanbey Köyü Muhtarı Nuri Öztürk'ün kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. Yaylada mahsur kalan Emine Doğan, Aslan Doğan, Recep Doğan, Selahattin Demirci, Fikriye Demirci, Ali Demirci, Vural Uluköylü ve Elçin Uluköylü, ve yakınları kar kaplı yolların açılması sonucu köylerine inebildi.

Yeni doğmuş ve battaniyeye sarılan 5 günlük yavru buzağı, plastik leğene konularak vatandaşlar tarafından mahsur kaldıkları yayladan Hasanbey Köyüne getirildi. Bölgede yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title